Nie wiesz co zrobić z jedzeniem, które zostało po świętach? Spraw komuś prezent i zanieś pokarmy do jadłodzielni.
O tym, gdzie można znaleźć taką jadłodzielnię i jak przygotować żywność do przekazania, mówi Anna Duciewicz-Kaczmarek, założycielka trzech jadłodzielni w Zielonej Górze:
Według Anny Duciewicz-Kaczmarek korzystanie z jadłodzielni niesie za sobą wiele korzyści. Właścicielka podkreśla, że dzielenie się jedzeniem ma także pozytywne skutki dla środowiska:
Jedzenie, które chcemy pozostawić w jadłodzielni należy odpowiednio zapakować i podpisać, podając nazwę pokarmu i datę jego spożycia.










![Uroczysta przysięga ochotników w Żaganiu [ZDJĘCIA] 10 fot. K.Gonera](https://zachod.pl/wp-content/uploads/2025/12/7b4733668507f243cafd65a9dbfc18bb_xl-350x250.jpg)






