Warsztaty edukacyjno – kulinarne zorganizował w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym we Wschowie Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Młodzież pod okiem eksperta gotowała z produktów regionalnych zupę orientalną.
– W zajęciach wzięli udział wszyscy uczniowie, choć plany były inne – powiedziała Lucyna Kowalczykowska, dyrektor placówki.
– Atmosfera wspólnego gotowania była doskonała, a w kuchni nie zabrakło chęci do pracy i świeżych warzyw – powiedział Kamil Tużnik, ekspert kulinarny.
– Warsztaty są promocja polskich produktów – powiedziała Małgorzata Gośniowska – Kola, zastępca dyrektora generalnego KOWR w Warszawie.
Oprócz wspólnego gotowania, przeprowadzony został panel edukacyjny dotyczący m.in zdrowego odżywiania i produkcji ekologicznej. Jutro warsztaty odbędą się w Babimoście.
Polecamy
Hamburger z ciecierzycy najsmaczniejszy
Vege-hamburger w bułce z węgla aktywnego zaproponowany przez Matyldę Woźniak ze Świebodzina c– Od wielu lat staramy się w różny...
Czytaj więcejDetails