Kiszony topinambur, miody, dziczyzna i chleby na zakwasie… Takie produkty i wiele innych, można było kupić podczas pierwszego Targu Produktów Regionalnych „Brzeźnickie Smaki”.
Jest to inicjatywa, która będzie powtarzać się cyklicznie w każdą środę w Brzeźnicy, tak aby mieszkańcy, nawet w środku tygodnia, mieli dostęp do świeżych produktów regionalnych.
Aleksandra Wiktorska-Łaska, organizatorka targu, mów, że to wydarzenie jest szansą dla lokalnych producentów;
Adam Bęczkowski jest przedstawicielem współorganizatorów targu, jak podkreśla, nie spodziewał się tak dużego zainteresowania mieszkańców regionu:
Wśród lokalnych wystawców było Koło Łowieckie „Dzik” z Krosna Odrzańskiego. Prezes koła, Ryszard Bogucki, mówi, że wyroby z dziczyzny są chętnie kupowane przez turystów, dlatego też produkty pojawią się jeszcze targu:
Dodajmy, że kolejny Targ Produktów Regionalnych „Brzeźnickie Smaki” odbędzie się 12 maja.