„Zasmakuj w Lubuskiem” to nazwa projektu, jaki od trzech lat realizuje Fundacja „Natura Polska”. Dziś w Radwanowie, odbyła się prezentacja projektu połączona z degustacją potraw.
W ramach tego przedsięwzięcia, dofinansowanego z Programu Interreg, powstał lubuski szlak turystyki kulinarnej – mówi Tomasz Żółkiewicz, przedstawiciel fundacji.
– Najważniejszą sprawą jest teraz promocja lubuskiego szlaku – mówi Sylwester Świderski z gospodarstwa „Malinówka”.
– Samorząd województwa lubuskiego wyda niebawem publikację pod nazwą „Rarytas lubuskich podróży” – mówi Zbigniew Kołodziej, Wicemarszałek województwa Lubuskiego.
W czasie spotkania o znaczeniu i roli turystyki kulinarnej mówili szefowie kuchni Jan Kuroń i Gieno Mientkiewicz.
Polecamy
Droga Nowa Sól – Stany będzie jak nowa
Droga od mostu w Nowej Soli do miejscowości Stany zostanie wyremontowana. Nawierzchnia jezdni i przepusty zostały w czasie ubiegłorocznej powodzi...
Czytaj więcejDetails





















