Cykl warsztatów z producentami regionalnymi dobiegł końca. Dziś zorganizowano podsumowanie wydarzenia, które trwało kilka miesięcy i wzięło w nim udział kilkuset mieszkańców naszego regionu.
Oferta warsztatowa była niezwykle urozmaicona. Każdy z nich dotyczył innej tematyki: produktów piekarniczych, cukierniczych, zielarskich, naturalnych czy pszczelarskich. Jak mówi Joanna Kardynia z gospodarstwa rolno-szkółkarskiego z Łazu, to bardzo ważna inicjatywa. Uczestnicy mieli do prowadzących wiele pytań.
W tym roku w warsztatach brały udział także całe rodziny – mówi Jacek Urbański, dyrektor Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego.
Podczas dzisiejszej konferencji prasowej uczestnicy, którzy wzięli udział w największej ilości warsztatów, otrzymali zestawy produktów regionalnych. Jedną z 11 nagrodzonych osób była Katarzyna Wojtkowiak z Nowej Soli, która w warsztatach razem z mężem wzięła udział już po raz trzeci.
– Zainteresowanie warsztatami było bardzo duże – mówi Łukasz Porycki, wicemarszałek województwa lubuskiego. Dlatego kolejna edycja wydarzenia jest planowana już wiosną przyszłego roku – dodaje.
Organizatorem wydarzenia było Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. Więcej informacji na ten temat można znaleźć na stronie internetowej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego lcpr.pl w zakładce warsztaty.
Posłuchaj relacji:
Czytaj także:
Znamy najlepszych lokalnych producentów z województwa lubuskiego!
Wiemy już kim są Ulubieni Producenci Lubuscy 2023 roku! Ze względu na ogromną ilość zgłoszeń, prócz miejsc na podium, komisja konkursowa przyznała aż 10 wyróżnień. Próbowaliście ich produktów? Jeśli nie, trzeba...
Czytaj więcejDetails