Od weekendu trwa stan zagrożenia epidemicznego w związku z pandemią koronawirusa. Nowe regulacje oznaczają konkretne ograniczenia związane z podwyższonym rygorem sanitarnym. Odwołano imprezy masowe, zamknięto restauracje, sklepy ograniczają liczbę jednorazowo obsługiwanych klientów. Epidemia przekłada się wprost na popyt i podaż.
Mimo, że sytuacja się normuje, w pierwszych dniach z półek błyskawicznie znikały towary długiego terminu przydatności jak makarony, ryże i konserwy. Szybko zabrakło również papieru toaletowego i mydła.
W Otwartym Mikrofonie pytamy jak oceniacie Państwo społeczną reakcję na stan zagrożenia epidemicznego i nasze zachowania konsumenckie? Pyta Janusz Życzkowski
Od godz. 12:12 czekamy na Państwa telefony: 68 324 22 55 i 801 327 462, a już teraz na komentarze w internecie.
https://www.facebook.com/radiozachod/posts/3093265014070200?__xts__[0]=68.ARByKJjl-vp0Hs03xQqIse_79M_d7bJqt4nMYAJZ0-wOqWesex47uYmHpb8sK9AF3goB3m3v77Aq-AeDlyFdfkhrzSErS4BhvDLgfn_hgpSzF05PIyr_z-Mj0nEmkAIakeTH5rxnl8R1FWMqXZNkU1IIj_ETRxOAVRNR5fd5FL8ewN7NzUr2LrCb7tNYa6liFKPX8bpXfiY59EIX1s63SAGDzeBPq1dKMjMIm22Sd-_m96MUf4cIxT0n4qVYLFy1P0car6q9XomHSawnrwvALkojlNu4ZMstQwF_3rmfNVth_PQ7LcxkIEn0MR_yKj7X8XHeEAQyv4_MJ4Tf2-wyA6dxqA&__tn__=-R