W żarskim muzeum kulinarnie, smacznie, warsztatowo

W żarskim muzeum kulinarnie, smacznie, warsztatowo Radio Zachód - Lubuskie

fot. K.Gonera

Trwają ferie zimowe w Lubuskiem. Wiele instytucji przygotowało na ten czas oferty dla odpoczywających od nauki uczniów. Z ofertą wspólnego spędzenia czasu najmłodszych żaran wyszło Muzeum Pogranicza Śląsko – Łużyckiego. Dziś warsztaty kulinarne.

Wśród propozycji placówki dziś między innymi pierogowy zawrót głowy. – Jak niełatwa jest sztuka lepienia pierogów wie każdy, kto choć raz podjął się tego zadania w kuchni. Dziś chcemy pokazać ją dzieciom w formie zabawy – mówi prowadząca zajęcia Katarzyna Krasowska:

Jak podkreśla jeden z rodziców, to oprócz zabawy nauka i pierwsze kulinarne kroki dziecka w świecie kuchni:

Sami uczestnicy warsztatów przyznają, że to przede wszystkim dobra zabawa. – Ale i satysfakcja z wykonanej pracy – dodają:

Więcej informacji dotyczących ferii z żarskim muzeum na stronie instytucji www.muzeumzary.pl

Exit mobile version