Dzisiaj w parku miejskim „Dolina Strugi Świebodzińskiej” dzieci gotowały z Justyną i Tomkiem. Impreza miała na celu pokazanie, że przygotowanie wartościowego posiłku może być proste i przyjemne.
Dalsza część tekstu pod zdjęciem.
Fot. Elżbieta Samsel-Czerniawska
Tomasz Proc, szef kuchni w jednej z lubuskich restauracji uważa, że dzieci często nie chcą jeść najważniejszego posiłku jakim jest śniadanie. Smaczne, ale zarazem proste potrawy mają to zmienić.
– Plan gotowania był nieco inny – mówi Tomasz Proc:
Gotowanie to pasja Justyny Sielickiej, dlatego chciała nauczyć dzieci jak upiec babeczki. i To, jak mówi, się udało a maluchy miały sporo radości:
Pani Sylwia, która z dziećmi przyszła do parku, mówi, że to świetny pomysł:
Dodajmy, że wydarzenie odbyło się dzięki sponsorom, którzy dostarczyli niezbędne produkty.