Marnotrawienie żywności jest ogromnym problemem w skali świata . W Polsce problem marnowania żywności jest ogromny. Rocznie to ok. 5 mln ton jedzenia, co oznacza, że statystycznie każdy z nas wyrzuca ok 130 kg. Dobra wiadomość jest taka, że rozwija się idea foodsheringu i coraz bardziej popularne stają się jadłodzielnie. O inicjatywie społecznej zielonogórskich jadłodzielni powie pomysłodawczyni Anna Duciewicz oraz z Izabela Szmecht wolotariuszka.
Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
- Monika Bartkowicz-Krzysztof

- Categories: Co, jak i dlaczego?
Powiązane treści
Triumf Stali w Białej Podlaskiej
Jakub Lesiński
6 grudnia 2025
Cenne zwycięstwo Astry
Jakub Lesiński
6 grudnia 2025
Pożegnanie Nogajewskiego w cieniu porażki z liderem tabeli
Marek Staniszewski
6 grudnia 2025
Pewna wygrana Zastalu w Słupsku!
Paweł Górski
6 grudnia 2025
Zastal zdobył Słupsk i to jak!
Jakub Lesiński
6 grudnia 2025
Zwycięski marsz AZS UMCS zatrzymany w Arenie Gorzów
Ryszard Rachlewicz
6 grudnia 2025