Prezentacja projektu „Zasmakuj w lubuskiem”

Szlak kulinarny

Szlak kulinarny

„Zasmakuj w Lubuskiem” to nazwa projektu, jaki od trzech lat realizuje Fundacja „Natura Polska”. Dziś w Radwanowie, odbyła się prezentacja projektu połączona z degustacją potraw.

W ramach tego przedsięwzięcia, dofinansowanego z Programu Interreg, powstał lubuski szlak turystyki kulinarnej – mówi Tomasz Żółkiewicz, przedstawiciel fundacji.

– Najważniejszą sprawą jest teraz promocja lubuskiego szlaku – mówi Sylwester Świderski z gospodarstwa „Malinówka”.

– Samorząd województwa lubuskiego wyda niebawem publikację pod nazwą „Rarytas lubuskich podróży” – mówi Zbigniew Kołodziej, Wicemarszałek województwa Lubuskiego.

W czasie spotkania o znaczeniu i roli turystyki kulinarnej  mówili szefowie kuchni Jan Kuroń i Gieno Mientkiewicz.

Exit mobile version