Znani gorzowscy kucharze ugotują dziś w hotelu Fado kilka wspaniałych potraw, a dochód z degustacji zasili konto hospicjum im. Świętego Kamila. Szefowie kuchni będą przygotowywać potrawy parami. – Dochód z tej wyjątkowej kolacji charytatywnej zostanie przekazany na rzecz naszej placówki, ze szczególnym uwzględnieniem potrzeb najmłodszych, czyli paliatywnie chorych dzieci – mówi Jolanta Gintowt, członkini zarządu hospicjum.
Tomasz Szymański, szef kuchni jednej z gorzowskich restauracji podkreśla, że dań przygotowanych na ten szczególny wieczór będzie kilka, a całe wydarzenie zapowiada się atrakcyjnie.
Karolina Kapałczyńska, członkini zarządu hospicjum dodaje, że to już czwarta edycja charytatywnej kolacji, a gorzowscy kucharze nigdy nie odmawiają udziału w akcji.
Szefowie kuchni zaplanowali na dzisiejszy wieczór: amiuse-buche, przystawkę zimną i ciepłą, główne danie mięsne i rybne oraz deser. Początek kolacji o 19.00.