Naukowcy o dziczyźnie i konsumpcji mięsa

foto: pixabay

foto: pixabay

 Czy warto jeść dziczyznę? Czy mięso powinno zostać w naszej diecie?  W jaki sposób była ona wykorzystywana w kuchni staropolskiej? Na te i wiele innych pytań odpowiedzią uczestnicy seminarium łowieckiego, jakie jutro zaplanowane jest w Zielonej Górze. Organizatorem spotkania są okręgowe związki łowieckie z Zielonej Góry i Gorzowa oraz Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. 

 Jak mówi  okręgowy łowczy Jacek Banaszek jest to spotkanie eksperckie podczas którego  przewidziano wystąpienia specjalistów z całego kraju. 

Jak dodaje Jacek Banaszek dziczyzna  w polskiej kuchni wykorzystywana była od wieków.  –  Tu także zaprosiliśmy kilku ekspertów – dodaje. 

Konferencja odbędzie się w sali kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego w Zielonej Górze. Uczestnicy mogą śledzić prelekcje także online. Start o godzinie 10.00 

 

Exit mobile version