Nie bójmy się eksperymentów w kuchni!

Nie bójmy się eksperymentów w kuchni! Radio Zachód - Lubuskie

W niedzielny poranek większość Polaków zasiądzie do świątecznego śniadania, które często płynnie zamieni się w rodzinny obiad. Na stole znajdą się pisanki, biała kiełbasa, żurek lub barszcz biały i oczywiście sałatka jarzynowa.A jak możemy świąteczne potrawy urozmaicić? Zdradza Kamil Tużnik, szef kuchni i nauczyciel w gorzowskim Zespole Szkół Gastronomicznych:

Do świątecznych zakupów warto się przygotować:

– Nie bójmy się eksperymentować – zachęca Kamil Tużnik:


K.Matusiak – świąteczne potrawy – Tużnik 3

Wielka Sobota to ostatni dzień handlowy przed świętami. Wszystkie sklepy będą otwarte krócej, maksymalnie do godziny 14:00. Dłużej mogą być otwarte mniejsze sklepy osiedlowe, jeśli za ladą stanie ich właściciel lub jego rodzina.

 

 

 

Exit mobile version