Warsztaty kulinarne we Wschowie zaangażowały wszystkich uczniów

warsztaty kulinarne - Wschowa

warsztaty kulinarne - Wschowa

Warsztaty edukacyjno – kulinarne zorganizował w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym we Wschowie Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Młodzież pod okiem eksperta gotowała z produktów regionalnych zupę orientalną.

– W zajęciach wzięli udział wszyscy uczniowie, choć plany były inne – powiedziała Lucyna Kowalczykowska, dyrektor placówki.

– Atmosfera wspólnego gotowania była doskonała, a w kuchni nie zabrakło chęci do pracy i świeżych warzyw – powiedział Kamil Tużnik, ekspert kulinarny.

– Warsztaty są promocja polskich produktów – powiedziała Małgorzata Gośniowska – Kola, zastępca dyrektora generalnego KOWR w Warszawie. 

 

Oprócz wspólnego gotowania, przeprowadzony został panel edukacyjny dotyczący m.in zdrowego odżywiania i produkcji ekologicznej. Jutro warsztaty odbędą się w Babimoście.

Exit mobile version