Są rozsiani po całym województwie a ich pasją są wyroby regionalne – poznaliśmy dzisiaj laureatów konkursu „Ulubiony Producent Lubuski 2024”. W plebiscycie każdy lubuszanin mógł oddać swój głos na jednego z 58 różnych producentów z branży m.in. cukierniczej, piekarniczej i mleczarskiej.
Główna nagroda trafiła w ręce zdobywców rekordowych 293 głosów, państwa Anny i Damiana Szczyszyk, właścicieli agroturystyki Dyniowe Pole w Rokitnie:
II miejsce, ponownie jak w ubiegłym roku, zajęło Gospodarstwo Pasieczne Laudaccy ze Szprotawy, a na najniższym stopniu podium stanęła zielonogórska piekarnia „Zdrowy Bochen”.
– To wyróżnienie jest dla nas impulsem do dalszej pracy – mówi Grzegorz Laudacki oraz Marcelina Sikorska, zdobywcy kolejno drugiego i trzeciego miejsca:
Jak zauważa członek zarządu województwa lubuskiego, Zbigniew Kołodziej, lubuscy producenci zdobywają często uznanie także na arenie ogólnopolskiej:
– Warto wyróżniać tych producentów, którzy cieszą się największym zaufaniem konsumentów – dodaje Marta Forszpaniak z Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze.
Konkurs zorganizowało Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze.
Polecamy
Otwarcie pierwszego mieszkania wspomaganego dla osób w kryzysie bezdomności
Dziś oficjalnie Caritas Diecezji Zielonogórsko - Gorzowskiej pokazał pierwsze wyremontowane mieszkanie na ulicy Bolesława Chrobrego, dla osób w kryzysie bezdomności....
Czytaj więcejDetails