Smaki regionu w Nowej Soli

fot. K. Kamińska

fot. K. Kamińska

Pierwsze święto lubuskiego produktu regionalnego odbywa się dziś w powiecie nowosolskim. Impreza przy siedzibie starostwa powiatowego potrwa do 16:00.

Jak mówi Marta Forszpaniak z LCPR przygotowano m.in. degustacje i warsztaty:

Warsztaty odbywają się co godzinę.

Na miejscu można kupić produkty na wielu stoiskach:

Jak dodaje starosta nowosolski Mariusz Stokłosa koło rejonowe w Nowej Soli skupia 80 pszczelarzy. Z wieloma z nich można się dzisiaj spotkać:

Koło Gospodyń Wiejskich Kiełcza serwuje dziś m.in. jeden z produktów regionalnych – gołąbki z tartych ziemniaków. Mówi Elżbieta Ogrodniczuk:

Warto dodać, że ostatnio czterech lubuskich producentów otrzymało medale na targach POLAGRA w Poznaniu.

Exit mobile version